Site icon Spletni časopis

Koalicija sovraštva proti Janši, ko niso uspeli Šarčevi nakupi poslancev SMC, napoveduje proteste

Tednik Mladina je objavili poziv na proteste koalicije sovraštva proti Janezu Janši. Proteste napovedujejo za jutri pred prostori strank SMC in DeSUS. Naslavljajo sicer organizatorji razloge za proteste obratno: sovraštvo očitajo drugim.

Po Šarčevem kupovanju protesti

A to je običajna propaganda manipulacija, da drugim očitaš lastno ravnanje. Vabilo je takšno:

Protesti so nadaljevanje številnih medijskih in političnih pritiskov zadnje tedne proti zamenjavi oblasti, o čisto zadnjih večjih je ta teden poročal časopis Delo, ki je trdil, da so iz Šarčeve LMŠ več kot pet poslancev SMC, vsakega izbranega posebej, povabili, naj se jim pridružijo, če ne morejo podpreti koalicije Janeza Janše. Izbranim poslancem so povedali, da od njih ne pričakujejo včlanitve v LMŠ, ampak naj le kandidirajo na listi LMŠ.

A zdi se, da jim je “akcija” nakupov poslancev spodletela.

Šefa SMC Zdravka Počivalška pa naj bi klical sam nekdanji predsednik republike Milana Kučana, ki pa časopisu Delo ni potrdil, da bi Počivalška klical, da bi Janši onemogočil prevzem oblasti.

Počivalšek, ko je novinarjem odgovarjal na vprašanje, ali ga je Kučan res klical, tega ni potrdil. Povedal je, da je za nasvet kvečjemu sam klical koga.

Ker je zgodbo objavil časopis, ki je v lasti Kolektorja (FMR) Stojana Petriča, ki je član Kučanovega Foruma 21, pa je le malo možnosti, da bi bila zgodba povsem izmišljena.

Ko so mediji propagandna glasila

Proteste koalicije sovraštva je treba razumeti v kontekstu zgodb, ki jih levičarski propagandisti, mediji in novinarji že leta širijo o Janši, ko pišejo o hudih sumih vsega mogočega, nikoli pa nič ne dokažejo. Takšno ravnanje nima povezave z novinarstvom, gre za umazano politično propagando.

Ustavni sodnik Rok Čeferin je enega od takšnih novinarskih dosežkov, ki ga je v Delu na naslovnici o aferi Patria nekoč podpisal novinar Dejan Karba, januarja letos opisal tako: “Novinar je v svojem članku zapisal (1) žaljivo in (2) neresnično obtožbo na račun politične stranke, pri čemer se je, in to je v obravnavanem primeru bistveno, (3) zavedal, da ta obtožba ni resnična.” Karba je danes zaposlen v vladi v okviru kvote SD. Tudi tedanji urednik Dela Darijan Košir je bil pozneje nekaj časa zaposlen na vladi, ko šef UKOM vlade SD, ki jo je vodil Borut Pahor. Danes je urednik na Dnevniku.

Več o tem si lahko preberete v povezanem članku o propagandnem ravnanju medijev in komentarju, ki opisuje razloge, ki so za tem:

ŠAREC IN CIRMAN PRI SDS PO POTI KARBE IN DELA

PADAJOČI MEDIJSKI ŠARCI OB VZPONU JANŠE

Na spletnem portalu Mladine je vabilo na proteste objavljeno tako:

Copyright secured by Digiprove © 2020 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version