Site icon Spletni časopis

Kateri Šarčev minister je bil največja katastrofa?

Manj kot leto in pol po nastanku vlade Marjana Šarca se od nje že poslavljamo, ker je z odstopom premiera padla. Nazadnje sem ob odstopu in padcu vlade Mira Cerarja (SMC), ki je vzdržal skoraj štiri leta, bralce Spletnega časopisa vpraševal, kdo so bili najslabši in kdo najboljši ministri. Nobenega od treh najbolje ocenjenih Šarec v svojo vlado ni povabil, je pa ministre, ki so bili na vrhu med slabo ocenjenimi. Po številu pozitivnih ocen iz Cerarjeve vlade je bila na vrhu notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar (SMC) s 442 glasovi.

Nesrečno ministrstvo za zdravje

Od treh najslabše ocenjenih ministrov sta dva dobila ministrski položaj v Šarčevi zdaj padli vladi, ki je nastala s pomočjo poslancev LMŠ, SD Dejana Židana, SMC, ki jo je vodil še Miro Cerar, Levice Luke Meseca, SAB Alenke Bratušek in DeSUS, ki ga je vodil še Karl Erjavec. Levica je k izvolitvi pomagala tako, da se je vzdržala, kakor so bili tudi dogovorjeni v posebnem sporazumu o sodelovanju.

Na vrhu kot najslabše ocenjeni so bili iz Cerarjeve vlade ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc s 548 glasovi, zunanji minister Karl Erjavec s 355 in obrambna ministrica Andreja Katič. Erjavec je pri Šarcu postal obrambni minister, Katičeva pravosodna.

O obeh lahko zdaj ponovno glasujete, ker sta že spet bivša.

Erjavec je po prvih glasovanjih že spet na vrhu, tokrat kot povsem najslabši minister Šarčeve vlade.

Na položaju Kolar Celarčeve pa sta se zvrstila kar dva ministra, najprej je to bil Samo Fakin, ki pa je moral zboleti, da ga je nadomestil Aleš Šabeder, celotna vlada pa je na koncu padla tudi zaradi tega, ker so si polomili nekaj zob ob podržavljanju dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga je bolj kot Šabeder vodila Levica Luke Meseca ob pomoči SD Dejana Židana.

Kdo je bil zadnja leta najslabši minister v padli vladi Marjana Šarca lahko odgovorite v anketi, ko se šefi strank dogovarjajo, ali bi sestavili novo vlado ali šli na predčasne volitve.

V ponudbi so le ministri, ki so padli s Šarcem. Prej zamenjanih ne ponujam v anketi, ker bi bil spisek že predolg in preveč zapleten:

Kdo je bil najslabši minister vlade Marjana Šarca (glasujete lahko za največ tri)?

View Results

 Loading ...

Najbolj uspešni ministri

Pred letom in pol, ko je nastajala sedanja vlada, sem bralce vprašal tudi, kdo je bil pa najboljši minister v vladi Mira Cerarja. Na vrhu so bili notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar (SMC) s 442 glasovi, ki se je trudila ustaviti migracije na meji, finančna Mateja Vraničar Erman (SMC) s 331 glasovi in minister za javno upravo Boris Koprivnikar (SMC) s 119 glasovi. Niti eden od teh “najboljših” sedeža v Šarčevi vladi ni ohranil.

Vesna Györkös Žnidar je izstopila tudi iz SMC.

Zdaj lahko glasujete tudi, kdo je bil po vaše najboljši v padli vladi Marjana Šarca:

Kdo je bil najboljši minister vlade Marjana Šarca (glasujete lahko za največ tri)?

View Results

 Loading ...

Exit mobile version