Spletni časopis

V SNS potrdili: Poslanka Ivanuša prestopa k SDS

(Last Updated On: 08/01/2020)

Na vrhu SNS so mi potrdili, da njihova poslanka Lidija Ivanuša prestopa k poslanski skupini SDS, o čemer je stranko tudi že obvestila. Poslanska skupina SNS bo zaradi tega poslej štela le tri poslance. “Janša je to dolgo pripravljal. Marjan Pojbič jo je kar naprej obletaval. Tudi izjavo, ki jo je objavila, so ji pripravili v SDS,” je ocenil predsednik SDS Zmago Jelinčič in opozoril, da ima Ivanuša tudi že svojo posebno spletno stran, kar tudi ni nastalo čez noč.

Če ga zapusti še kdo, bodo razpuščeni

Predsednik SNS Jelinčič bo moral paziti. Če jih zapusti še eden poslanec, bo poslanska skupina razpuščena. To se je v preteklosti že zgodilo Alenki Bratušek, ko sta iz stranke izstopila Peter Vilfan, pozneje pa še Jani Möderndorfer. Prvi je takrat prestopil k DeSUS, drugi k SMC. Bratuškova pa je morala med nepovezane.

Na posnetku je poslanka Ivanuša:

Poslanka Lidija Ivanuša, ki iz SNS prestopa k SDS Foto: DZ/ Matija Sušnik

Poslanska skupina SDS, ki ima zdaj 25 poslancev in je najmočnejša med vsemi, se bo z dodatno poslanko okrepila na 26. S tem bo imela dvakrat toliko poslancev kot LMŠ Marjana Šarca s trinajst poslanci. Da imajo 26 poslancev, je vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec že obvestil predsednika državnega zbora Dejana Židana.

Prestop se dogaja po včerajšnjem glasovanju o zdaj že ministrici Angeliki Mlinar (SAB), ki je bila izvoljena prav zaradi pomoči Zmaga Jelinčiča, ki s poslancem SNS Dušanom Šiškom ni glasoval. Mlinarjeva je bila izvoljena s tesno večino 44 za in 43 proti. Vladne stranke za izvolitev niso imele dovolj glasov. Eden od njihovih poslancev Robert Polnar (DeSUS) pa je celo glasoval proti. Mlinarjevo je rešilo, ker sta se vzdržala poslanca Šiško in Jelinčič in ker je zaradi poti v tujino manjkal poslanec SDS Andrej Šircelj. Razplet je bil po strankah takšen:

Ivanuša je bila sinoči proti kandidatki za ministrico Mlinarjevi. Za poslanko je bila Ivanuša izvoljena iz okraja Šentjur pri Celju, kjer jo je volilo 5,95 odstotka volivcev.

Razlog: Nezdružljivost z vodstvom SNS

Že po volitvah pa so se mediji precej razpisali, da je bila pred izvolitvijo samostojna podjetnica na področju Nege telesa in storitev, ki ni bila povsem brez erotičnih prvin. Več o tem lahko preberete tukaj: JELINČIČ: “JE PAČ LASTNICA SALONA. TO NI NOBEN PROBLEM.”

Da se je zgodil prestop, so potrdili tudi v službah DZ.

Da se je prestop zgodil, je bilo že prej mogoče sklepati iz sporočila predsednika SDS Janeza Janše, ki je bilo takšno:

V SNS so mi povedali, da se prestop ni zgodil čez noč, da se je to pripravljalo dalj časa.

Na spletnem omrežju je Ivanuša prestop pojasnila tako:

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič
(Visited 1.006 times, 1 visits today)
Exit mobile version