Site icon Spletni časopis

Šest poškodovanih v eksploziji plina pri naselju Britof

O šestih poškodovanih zaradi eksplozije plina v vodovodnem jašku poroča policija. Dva delavca bi naj bila opečena, v bolnišnico pa bi naj odpeljali še štiri otroke. Počilo je okoli 15.10 v vodovodnem jašku na lokalni cesti v naselju Britof. V bližini jaška je tudi gasilski dom.

Policija stanovalce Britofa, Milj in Predoselj je policija popoldan pozvala, naj do nadaljnjega NE uporabljajo odprtega ognja. Ob 18.25 pa so to dopolnili tako:

“Evakuirani stanovalci so se zaceli vračati na domove. V vsakem objektu posebej gasilci preverjajo prisotnost plina in če bo varno, bodo lahko ostali doma. Cesta od objekta PGD Britof do glavnega križišča Britof-Predoslje ostaja zaprta do nadaljnjega. Občani ne uporabljajte odprtega ognja, če zaznate vonj po zemeljskemu plinu takoj pokličite na 112.”

Iz policije so sporočili, da okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt. Poškodovanih je šest oseb. Šlo naj bi za dva delvca, ki sta delala na vodovodnem omrežju in štirje otroci, ki so bili v bližini. Odpeljani so bili v zdravstveno ustanovo. Evakuiranih je bilo 76 oseb v okoli 50 metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov. Cesta bo do nadaljnjega zaprta. S plinom so bile na tem področju težave že prej.

Policija je meritve izvajala v smeri Predoselj. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve niso pokazale na prisotnost plina. Škoda na stanovanjskih objektih ni nastala.

V intervenciji je popoldan sodelovalo 18 gasilcev GARS Kranj in PGD Britof, policisti, na kraju je civilna zaščita in drugi pristojni.

Evakuirani stanovalci so trenutno pri sorodnikih in prijateljih, so popoldne sporočili iz policije.

Fotografija je iz posredovanja gasilcev ob požaru v Novih Jaršah pred časom

Foto: P.J.
Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version