1

Trije mladi Albanci po neuspešnem poskusu ropa pumpe ob gume na audiju

Pri Hraščah, na regionalni cesti proti Postojni, je policija s stingerjem preluknjala gume na audiju A3, ki ga drugače prej ni bilo mogoče ustaviti. A audija s predrtimi pnevmatikami je voznik peljal naprej. Bežal je pred policijo po poskusu ropa bencinske črpalke.

Ustavil je šele v Postojni, tam je policija prijela tri mlade Albance, ki imajo dovoljenje za bivanje v Italiji. Stari so 18, 20 in 21 let.

Trojka je pred tem poskusila oropati bencinski servis v Povžanah, a ne najbolj uspešno. Dva mladeniča sta vstopila in zaposlenemu zagrozila s pištolo. A ker je v prostor vstopil še sodelavec, sta pobegnila. Z Audijem A3 so se odpeljali proti Materiji. Iz bencinske črpalke so o poskusu ropa obvestili policijo.

Prva policijska patrulja je vozilo opazila že nekaj minut zatem. Policisti so mu sledili in ga skušali zaustavili, a voznik ni ustavil. Na cesti proti Postojni je policija zaradi tega uporabila stinger. Voznik ga je povozil pri Hraščah.

Ko se je v Postojni avtomobil le ustavili, so trije mladeniči končali pred preiskovalnim sodnikom in v priporu s kazensko ovadbo zaradi poskusa ropa.

Burno pa je bilo kljub nekaj nižjim temperaturam in deževju z migranti tudi sicer. Včeraj so policisti uprave Novo mesto na območju Dobrave ob Krki, Zgornjega Obreža in Gornjega Suhorja pri Vinici izsledili in prijeli 24 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šlo je za 15 državljanov Bangladeša, štiri državljane Pakistana in po dva državljana Alžirije in Libije in enega državljana Maroka. Na območju Kopra so policisti včeraj prijeli šest tujcev, in sicer tri Sirce in po enega državljana Maroka, Palestine in Kosova. Policisti ljubljanske uprave pa so včeraj na področju Ljubljane in Kočevja izsledili in prijeli štiri državljane Maroka in Alžirije.