Site icon Spletni časopis

Dva takstista, verjetno na drogah, tihotapila migrante

Na Kozini so včeraj ob deseti uri policisti ustavili dva taksista. V vsakem taksiju so bili trije državljani Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Voznika taksijev sta bila iz Ljubljane. Oba sta bila po preliminarnem testu pozitivna na prepovedane droge, vendar sta odklonila strokovni pregled. Postopki še potekajo. To so danes sporočili iz policije.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ lahko oba taksista, ki sta slovenska državljana, doleti zaradi tihotapljenja migrantov čez državo do pet let zapora in denarna kazen. Če obvelja, da sta tudi ogrožala te tujce z vožnjo pod vplivom mamil, pa celo do osem let.

Doslej je veljalo, da so sodišča pri sojenju za tihotapljenje migrantov mila.

Od ponedeljka do danes zjutraj so policisti Uprave Koper skupaj z že omenjenimi prijeli 28 migrantov, šest jih je zaprosilo za azil.

Ostale vračajo na Hrvaško. Statistika po državljanstvih je takšna:

Osebe po državljanstvih:

Pakistan 13
Sirija 7
Libija 3
Maroko 3
Bangladeš 2

Med nenavadnimi dogodki zadnjih dni je bilo, da so o štirih migrantih iz Afganistana čez konec tedna poročali tudi iz policijske uprave Kranj, kar ni ravno običajno, ker to območje ni blizu meje s Hrvaško.

Ko sem dodatno preverjal, od kod so ti štirje migranti prišli, so od tam pojasnili, da sta se dva pretihotapila iz Hrvaške, dva pa iz Italije. Vse štiri so predali v azilni dom.

Na posnetku je mejno območje s Hrvaško:

Ograja na meji s Hrvaško, rezilna mreža

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version