Site icon Spletni časopis

Neustavljivi: V Moskvi bo tudi Janković, a ne s Šarcem

V kabinetu premiera Marjana Šarca so potrdili, da bo v Rusiji na obisku te dni tudi župan Ljubljane Zoran Janković, a ta tam ne bo z delegacijo predsednika vlade, ki bo od jutri tam na uradnem obisku, so pojasnili.

Janković je povsod!

S tem so pri Šarcu potrdili informacijo, ki jo je zjutraj objavil Bojan Požar. Zgodba, da Jankovića ni v delegaciji, a bo tam, pa je podobna dogajanju pred poletjem, ko je bil v Ljubljani ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Takrat je bila v Sloveniji tudi delegacija vrha ruskega pravosodja. V Spletnem časopisu pa sem razkril, da se je na javnosti skriti svečani večerji šefa vrhovnega sodišča Vjačeslava Lebedjeva, ruskega veleposlanika Dokuja Gapuroviča Zavgajeva s predsednikom našega vrhovnega sodišča Damijanom Florjančičem, podpredsednikom Miodragom Đorđevićem in generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo pojavil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki ima s sodišči veliko “računov” bolj zasebne vrste.

Ko sem to nenavadno “prisotnost” župana razkril v Spletnem časopisu, so iz vrhovnega sodišča, ki je večerjo pripravilo, dogajanje potrdili tako:

“Ljubljanski župan ni bil med vabljenimi in se večerje ni udeležil. Je pa bil v tistem času tam in je pozdravil vse goste restavracije.”

Nekdanjemu šefu Mercatorja Jankoviću, ki mu zaradi odstavitve v času prve vlade Janeza Janše, ni uspel lastniški prevzem takrat največje trgovinske verige v državi, je ruski predsednik Vladimir Putin leta 2017 dodelil priznanje “Red prijateljstva”.

Mercator je danes deloma tudi pod nadzorom ruskih bank, ki so kreditirale Agrokor, ki je Mercator v drugem poskusu kupil krepko ceneje kot bi ga prvič, ko z leve transakcijo najprej onemogočili.

Nagrajena tudi Mrakova!

Hkrati s Jankovićem je Putinovo nagrado dobila tudi nekdanja ministrica za delo Anja Kopač Mrak iz SD, ki je danes državna sekretarka premiera Marjana Šarca iz kvote SD.

S tem se je na družabnem omrežju pohvalila tako:

Vir: FB stran Anje Kopač Mrak

Jankovićev posnetek iz istega dogodka je bil bolj neposreden, objavila ga je mestna občina Ljubljana:

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version