Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Katastrofalno kadrovanje SAB: Kralj še ni najhujši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:03 dop

Predsednica okrajne volilne komisije iz Šiške Marjete Švab Širok je od državne volilne komisije zahtevala, naj zaradi nesposobnosti odstavijo namestnika člana okrajne volilne komisije, ki zastopa Stranko Alenke Bratušek.

Delo za brezposelne reveže?

Kot je v zahtevi za razrešitev zapisala Marjeta Švab Širok se je pokazalo, da je s predstavnikom SAB v komisiji volilnega okraja težko komunicirati, ker so mu zaradi neplačevanja izklopili telefon, ne more pa uporabljati niti elektronske pošte, ker si tega kot nezaposleni prejemnik socialne pomoči ne more privoščiti. Ni imel niti prevoznega sredstva ali vozovnice za potniški promet, da bi šel lahko na kakšno volišče. Na evropskih volitvah pa so povrhu opazili, da ima ta predstavnik SAB težave z razumevanjem procedur, ki so del volilnih postopkov in tudi sicer z izvedbo opravil, ki jih volilni organi opravljajo, češ da potekajo prehitro in da ga to utrudi.

Primer kaže, da imajo stranke resne težave z organizacijo in da ravnajo neodgovorno do skupnosti, ko za opravljanje pomembnih opravil delegirajo posameznike, ki so neprimerni in dela ne zmorejo.

Primer zdaj že bivšega generalnega sekretarja LMŠ Branete Kralja, ki je na nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović pritiskal, naj za direktorja uradnega lista imenuje donedavnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa, je sicer skrajno neroden, ker strankarski funkcionarji nimajo nobenih pristojnosti za tovrstne pritiske na predstavnike države in je to zaradi tega bila zloraba moči največje vladne stranke.

A nekdanji šef računskega sodišča Šoltes ima vsaj delujoč mobitel in lahko plača kak račun.

Tam, kjer predstavniki strank imajo pristojnosti kadrovanja, počnejo še večje neumnosti kot Kralj. Na posnetku je predsednica SAB:

Alenka Bratušek Foto: DZ/Borut Peršolja

Pa še takšni z blokadami računov

Generalni sekretar SAB Jernej Pavlič je v okrajno volilno komisijo že predlagal novo predstavnico Žaneti Novak. Zamenjavo, ker so bile z dosedanjim predstavnikom ob evropskih volitvah težave, bo državna volilna komisija, ki jo vodi novi predsednik vrhovni sodnik Peter Golob, potrjevala prihodnji teden.

Predsednica okrajne volilne komisije Šiška IV Marjeta Švab Širok, ki je tudi vrhovna sodnica, pod njen okraj pa sodi 35 volišč, je ocenila, da kader stranke SAB delu v volilni komisiji preprosto ni kos. V pismu državni volilni komisiji je zapisala celo:

“Predlagam, da ga povabite na razgovor in se sami prepričate o njegovi sposobnosti.”

Za ta pogovor se državna volilna komisija ni odločila. Odstavitev ni bila potrebna, ker so iz SAB sami takoj pristali na zamenjavo.

Ni pa to prva težava volilnih organov s kadri političnih strank.

Velike težave so bile tudi že v preteklosti, denimo, ko je obveljalo, da razna povračila niso več mogoča v gotovini in so kar številni člani volilnih organov zavračali nakazila na svoje osebne račune.

Imeli so namreč blokirane in bi jim tam denar zarubili in so zaradi tega poskušali doseči plačila na alternativne račune sorodnikov ali drugih oseb.

Zgodbe s tem še niti ni konec. Fant z istim imenom in priimkom, kot je predstavnik SAB v okrajni volilni komisije v Šiški, ki ga zaradi nesposobnosti zdaj menjujejo, je bil na volitvah poslancev pred dobrim letom kot brezposelni gimnazijski maturant kandidat stranke SAB v istem okraju. Z glasovi 793 volivcev je dosegel 6,01 odstoten rezultat. Izvoljen ni bil, a ni veliko manjkalo. Od tam sta bila z le rahlo višjim deležem izvoljena Maša Kociper in zdaj minister Peter Jožef Česnik. Isti gimnazijski maturant in brezposelni pa je konec leta kandidiral tudi za ljubljanski mestni svet, kjer je SAB s 2,4 odstotki uspelo dobiti enega svetnika, pravzaprav svetnico, Mašo Kociper.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu