Spletni časopis

Mladi migrant brez parfuma Hugo Boss izpuhtel v Nemčijo

(Last Updated On: 03/10/2019)

Sodnica za mladoletne Polona Herman je ustavila postopek proti mladoletnemu prosilcu za azil Zinu Roju, ki je lani junija iz trgovine Mueller na Čopovi v Ljubljani poskušal odnesti dva parfuma, ne da bi ju plačal. Mladenič je imel nekaj okusa. Ni se namreč zadovoljil s cenenimi dišavami. Vrednost dveh parfumov znamke Hugo Boss je bila 197,3 evrov. Ker so ga v trgovini pri tem ujeli, posebne škode ni bilo. Parfuma so mu odvzeli.

Sodni postopek zaradi tatvine proti mladoletnemu prosilcu za azil je sodnica Hermanova po dobrem letu ustavila, ker sojenje ni več smiselno. Mladenič je namreč izginil in v državi ni več zaznan. Marca letos je državno tožilstvo ocenilo, da nadaljevanje postopka ni smiselno, ker je prosilec za azil prostovoljno odšel iz azilnega doma, kjer je bil nazadnje prijavljen in je medtem zabeležen kot prosilec za mednarodno zaščito v Zvezni republiki Nemčiji.

Čeprav škode za podjetje ni bilo, je na sodišču zastopnica podjetja Mueller pred tem vztrajala pri nadaljevanju postopka.

Stroške postopka, tudi za mladoletnika, ki je medtem že postal polnoleten, bo po ustavitvi plačal proračun.

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič
(Visited 1.373 times, 1 visits today)
Exit mobile version