Site icon Spletni časopis

Ni bil velik terorističen napad

Zjutraj so v Ljubljani tulile sirene, center za obveščanje pa je med dogodke vpisal, da so v Ljubljani ob 9.27 zaznali teroristični napad. Tako:

Ko sem to nenavadno dogajanje in obvestilo preveril na policiji, so me tam opozorili, da ni bilo streljanja, bombe, napada ali česa podobnega in da center za obveščanje, ki je prejema klice na 112, pač tako označi dogodek, ko kdo dobi bel prašek.

Tokrat so v zdravstveni ustanovi dobili pošiljko z belim praškom. To ni zelo neobičajen dogodek. Že nekajkrat se je kaj takega zgodilo v državnem zboru, vladi, občasno to dobijo novinarji in vodilni na javni televiziji.

Običajno ne gre za res nevarne praške. A nikoli ne vemo. Kakšen je bil tokrat, policija še preverja.

Iz policije so o dogodku javnost obvestili tako:

“Policijska uprava Ljubljana je bila danes okoli 9.15 obveščena o prejemu pisemske pošiljke v upravnem delu zdravstvene ustanove v Ljubljani. Iz pošiljke se je vsula neznana snov (prah). Na kraju so posredovali policisti, gasilci in uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologio na Medicinski fakulteti, ki so snov prevzeli in jo bodo analizirali. Dve osebi, ki sta bili izpostavljeni, ostajata do zaključka analize v karanteni. Objekt v času intervencije ni bil evakuiran.”

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version