Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

SDS na EU volitve s SLS, na listi ne bo Janeza Janše

(Last Updated On: 15/04/2019)

Oblikovali bomo skupno listo s SDS, to bo potrjeval še vrh stranke, mi je povedal predsednik SLS Marjan Podobnik. Uradno bo skupen nastop najbrž razglašen v soboto. Na prvih treh mestih evropske liste bodo sedanji evropski poslanci SDS Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin, na četrtem mestu bo evropski poslanec SLS Franc Bogovič, na petem pa nekdanji mariborski župan Franc Kangler.

Trije od najmočnejših leta 2014

Po še neuradnih podatkih na evropski listi ne bo predsednika SDS Janeza Janše, o čemer je bilo v medijih zadnje čase precej ugibanj. Janša tudi v preteklosti nikoli ni kandidiral za evropskega poslanca.

SDS je bila lani najuspešnejša na parlamentarnih volitvah, najvišji delež je dosegla tudi na volitvah v občinske svete. SLS se lani ni uspelo uvrstiti v državni zbor, ko jih je še vodil Marko Zidanšek. Pozneje je stranko spet prevzel nekoč že predsednik Marjan Podobnik, na lokalnih volitvah pa so dosegli soliden rezultat. Pred petimi leti je bil Franc Bogovič za evropskega poslanca nekoliko presenetljivo izvoljen iz zadnjega mesta skupne liste NSi in SLS. Franc Kangler je zadnja leta vodil lastno ljudsko stranko. Na lokalnih volitvah mu ni uspelo postati župan Maribora, a je dosegel dober rezultat v mestnem svetu, napovedal pa je, da bi lahko svojo stranko ponovno združil s SLS.

Pred petimi leti je bil vrstni red kandidatov z največ prednostnimi glasovi, med katerimi so bili kar trije iz zdaj skupne liste SDS in SLS, takšen:

Na dogovor se je predsednik NSi Matej Tonin, ki je bil pred petimi leti pomemben za dogovor o takrat skupnem nastopu NSi in SLS odzval tako:

  

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
image_pdfimage_print
(Visited 888 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu