Spletni časopis

Komu kažejo ogledalo propagandno zlorabljeni otroci?

(Last Updated On: 31/10/2018)

Začuden na spletnih omrežjih opazujem, kako vladajoči politiki, med njimi tudi predsednik DZ Dejan Židan, prepošiljajo karikaturo, ki jo je objavil Matej Klarič, ki kritizira skupine, ki so proti splavu, da domnevno zavračajo pomoč otrokom druge rase. Zaradi zavzemanja “za življenje” tožilci zaradi sovražnega govora v tej državi kazensko preganjajo Tadeja Strehovca, ker je portal, ki ga upravlja, objavil spisek posameznikov, ki so za pravico do abortusa. Preganjanje sovražnega govora je uradna politika vladajočih levih strank, tudi SD in v boju proti sovražnemu govoru sodeluje tudi Dejan Židan. Sovražni govor, ko nekomu drugemu neupravičeno podtikaš rasizem, je dovoljen?

So pomembni protesti ali dejanja oblasti?

Karikaturo lahko razumemo kot duhovito opozorilo pred dvoličnostjo v družbi, kot je to oceni Židan. A ko to uporabijo politiki, bi morali pomisliti, da je zlorabljanje otrok v propagandne namene skrajno tvegano početje. Spopad med zagovorniki in nasprotniki splava je povsem tipično bojno polje med levico in desnico v politiki po svetu. Sporočilo o sovražnem ravnanju in nečlovečnosti, ki ga kaže karikatura in ki ga v Sloveniji vidimo skozi probleme migracij, pa je usmerjeno predvsem proti vladajočim politikom samim in ne proti skupinam pro life. Te skupine ne vladajo državi ali Evropi in ne odločajo o ničemer. Tudi ne o dogajanju na mejah Evrope. Denimo, naši. Tako se je nad burnimi odzivi začudil Židan:

O pomoči migrantom in njihovim otrokom odločajo politiki, ki se nasmihajo ob karikaturi usmerjeni v manjšinske skupine brez večjega vpliva v državi. Politika, ki jo vodijo ti isti politiki, pa je takšna, da policisti ne dovoljujejo vstopa na mejnih prehodih družinam in otrokom iz daljnih držav, zato odrasli migranti in otroci tvegajo življenja, da bi prišli v državo mimo meja. To so dejstva, realna politika in ne le nek govor ali protesti, ki so na karikaturi

To je politika vlade, v kateri je bil dolga leta SD Dejana Židana in v kateri je danes Jan Škoberne, ki je objavil tole:

Migrante policisti primejo in jih pozneje množično vračajo na Hrvaško. Ne zaradi gibanj pro-life. Ne zaradi Strehovca. Podatki so takšni:

Svet, v katerem živimo je krut, posmehovati se kot oblast skupinam, ki ne vladajo, za tisto, kar sam počneš, pa je žalostno.

In nič nikomur ne pomaga. Tudi otrokom ne.

 

Copyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič
(Visited 1.151 times, 1 visits today)
Exit mobile version