Spletni časopis

Pogorelec v.d. šef vladne službe za zakonodajo

(Last Updated On: 31/08/2018)

Janeza Pogorelca je vlada včeraj na predlog Mira Cerarja imenovala za vršilca dolžnosti direktorja svoje službe za zakonodajo. Vodenje bo prevzel konec prihodnjega tedna, opravljal pa bo to delo do imenovanja direktorja po izvedenem postopku izbire, a najdlje do  marca prihodnje leto. Novega vodjo svoje pravne službe s polnim mandatom bo izbrala že nova vlada Marjana Šarca.

Politik, ki je ostal pred vrati kongresa

Janez Pogorelec med sejo državne volilne komisije Foto: Peter Jančič

Dosedanji direktorici Ksenija Mihovar Globokar se mandat izteka, javni natečaj za izbiro šefa vladne pravne službe pa še ni zaključen, zato je predsednik vlade Miro Cerar tik pred imenovanjem ministrov nove vlade predlagal imenovanje vršilca dolžnosti direktorja. Janez Pogorelec, kot so zapisali iz vlade, je v službi za zakonodajo “zaposlen od leta 1990, trenutno opravlja dolžnosti namestnika direktorice, v preteklosti pa je že bil tudi njen direktor”.

Politično Pogorelec sodi k NSi, je član izvršilnega odbora te stranke, zastopa jo v državni volilni komisiji, zadnja leta pa slovi po zahtevah, da se mora predsednik SDS Janez Janša umakniti iz vrha te NSi bratske ali hkrati konkurenčne stranke. Maja lani ga je glavni tajnik Robert Ilc poslal kot predstavnika NSi celo na kongres večje desnosredinske stranke, ker je bila takratna predsednica NSi Ljudmila Novak na romanju v Fatimi. Da, namesto nje pošiljajo Pogorelca, je Ilc SDS obvestil na dan kongresa, nekaj minut čez polnoč zjutraj. Pogorelec je prišel pred kongresno dvorano, a še pred začetkom kongresa odšel. Vstopa v dvorano nekdanje kmetijske šole v Mariboru, kjer je potekal kongres, mu namreč niso dovolili. Po opravičilu Novakove, da je ne bo, so obvestilo, da je Pogorelec zastopnik stranke, dobili prepozno, so lani pojasnili iz SDS. Več o zapletu lahko preberete tukaj.

Copyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič
(Visited 2.106 times, 1 visits today)
Exit mobile version