Spletni časopis

V OŠ Jožeta Moškriča se je med prenovo zrušil strop

(Last Updated On: 30/08/2018)

V drugem nadstropju osnovne šole Jožeta Moškriča v Novih Jaršah v Ljubljani se je med zaključevanjem prenove iz torka na sredo zrušil del stropa v drugem nadstropju. Šolo prenavljajo pred začetkom šolskega leta. V šoli, ki je že precej v letih, potekajo obsežna prenovitvena dela, tudi protipotresna in energetska sanacija. Zaradi dogodka, ki je postavil pod vprašaj varnost, so imeli tam danes nadzor, delavci pa so hiteli z deli, da bi popravili škodo.

Težave so bile, zdaj nadzor

Eden od delavcev mi je pred stavbo potrdil, da so bile težave in dejal, da zaradi tega zdaj poteka nadzor, kar je prav, ker stvari morajo biti dobro narejene in varne. Nadstropje, kjer se je zgodilo, je bilo danes okoli poldneva, ko sem bil tam, videti takšno:

Večino škode, kot kaže posnetek, so že popravili. V šoli je v višjih nadstropjih pred delavci še veliko dela, da bi se tja lahko prihodnji teden vrnili učenci. Hodnik nekaj višje je še povsem poln opreme iz učilnic.

Že precej polepšana šola, ki jo poznam ker sem eden od staršev, katerih otroke so tam šolali zadnja leta,  je bila od zunaj danes videti tako:

Nadzor in preverjanje v pritličju šole, kako ravnati zaradi težav nekaj višje, je bilo okoli poldneva videti tako:

Copyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič
Exit mobile version