Site icon Spletni časopis

V Mariboru z nekdanjim urednikom Vizoviškom o umiranju časopisov

O novinarstvu, tudi o dogajanju v Mariboru, bom na Grajskem trgu v sredo govoril z odličnim dolgoletnim urednikom Večera, ki je bil v ekipi, ki je s spretnim vodenjem zaznamovala ta časopis v času osamosvojitve in po njej Slavkom Vizoviškom. Z izkušnjami in znanjem o politiki in novinarstvu je bil ena od ključnih osebnosti, da je bil časopis prodajno uspešen na Štajerskem, kjer so bile gospodarske težave po nastanku Slovenije in razpadu Jugoslavije veliko večje kot v prestolnici Ljubljani in da je Večer užival ugled politično najbolj širokega dnevnika v državi, ki so ga sprejemali bralci različnih nazorov in v katerem je bilo tudi zaradi Vizoviškove širine prijetno delati.

Pogovor bo v sredo, 25. aprila, ob 14. uri na ODRU KNJIŽNEGA SEJMA NA GRAJSKEM TRGU kot del predstavitve knjige Fake news – lažnive novice.

Ko sem bil pozneje, ko je bil direktor Dela Danilo Slivnik, za leto in pol odgovorni urednik največjega časopisa v državi, mi Dela ni uspelo dolgoročno usmeriti v širino in mu zagotoviti ugleda kot je to Vizovišku z drugimi uredniki prej uspelo na Večeru.

Pogovor z Vizoviškom bo tudi o vprašanju, ali se tradicionalni tisk s svojimi vrednotami resnicoljubnosti in točnosti poslavlja in kaj ga nadomešča v Sloveniji. A od tistih časov se je veliko spremenilo. Drastično so se denimo znižale prodane naklade. Zadnja tri leta tako:

Knjigo Fake news, ki je izšla pri Založbi Družina konec lanskega leta, so že dvakrat ponatisnili. Na knjižnem sejmu v Mariboru jo bo mogoče kupiti in dobiti tudi avtogram avtorja, ki je urednik Spletnega časopisa, ki ga berete..

Exit mobile version