Zaradi nenavadne snovi gasilci in reševalci v DZ

Stavbo parlamenta je bilo zaradi množice gasilcev, policistov in podobnih težko zapustiti po koncu seje, na kateri je propadel predlog kandidature Miodraga Đorđevića za podpredsednika vrhovnega sodišča.  Glavni vhod,  skozi katerega novinarji edino smemo v stavbo ali iz nje, so zaradi najdbe sumljive snovi okupirali reševalci in podobni. Najprej sem poročal, da bi naj šlo za bel prašek, a sem prejel demanti, da to ni res. Točne informacije, kaj so našli, so mi pojasnili v DZ, pa je mogoče dobiti le od  policija, ki je pa precej skopa z informacijami.

Opaziti sicer ni bilo, da bi komu res bilo kaj hudega. Ko sem se iz stavbe DZ skozi glavni vhod izmuznil in poskušal narediti posnetek, me je ustavil policist in me opozoril, da moram zapustiti nenadoma posebej varovano območje vhoda v parlament. To se na posnetku tudi sliši:

 

Vstopa v stavbo DZ v tem času niso več dovolili, izstop pa še. Pošiljko z nenavadno snovjo so po neuradnih podatkih menda dobili na vložišču, ki je v stavbi parlamenta nekoliko desno od glavnega  vhoda. Policija je medije o dogajanju okoli poldneva obvestila zelo skopo, in sicer tako:

“Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 11. uro obveščena o sumljivi pošiljki, ki so jo prejeli v prostorih državnega organa na Šubičevi ulici v Ljubljani. Trenutno potekajo aktivnosti, ki so v teh primerih predvidene, na kraju pa posredujejo gasilci in policisti. Objekt ni evakuiran, prav tako poteka promet mimo nemoteno. Ko bomo imeli več informacij, bomo sporočilo dopolnili.”

Iz sporočila še to, da gre za stavbo parlamenta, ni razvidno.