Pol leta suspenza za Zahovića

Zaradi izjav športnega direktorja mariborskega nogometnega kluba Zlatka Zahovića, ko je odgovarjal novinarju Dejanu Mitroviću, je nogometna zveza Zahovića za pol leta izključila iz nogometnega dogajanja. Zahović je v komunikaciji z novinarjem uporabil osebno tragedijo (smrt očeta), da bi novinarju predstavil, v kako težkem položaju je zaradi porazov klub in on sam.

Kaj menite o primernosti reakcije, lahko odgovorite v anketi:

Kaj menite o kazni nogometne zveze Zlatku Zahoviću?

View Results

Loading ... Loading ...

Odločitev so iz nogometne zveze danes sporočili tako:

“Disciplinski sodnik NZS je v skladu z določili 29/2. člena Disciplinskega pravilnika NZS, zoper športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića uvedel disciplinski postopek zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja, saj naj bi na tiskovni konferenci po tekmi 24. kroga 1. SNL Maribor : Krško, ki je bila odigrana 17. 3. 2018 v Mariboru, po zastavljenem vprašanju novinarja, žalil njegovo dostojanstvo, s čimer je domnevno storil prekršek po 26a. členu Disciplinskega pravilnika NZS.

V izvedenem disciplinskem postopku je bilo na podlagi posnetka celotne novinarske konference nedvoumno ugotovljeno, da je športni direktor NK Maribor v odgovoru na novinarjevo vprašanje reagiral skrajno neprimerno, nedopustno in v nasprotju z vsemi etičnimi in športnimi normami oziroma načeli. Vključevanje novinarjeve osebne tragedije v argumentacijo odgovora na novinarjevo povsem legitimno vprašanje, sodi med najbolj nizkotne oblike verbalnega napada na osebno dostojanstvo posameznika in predstavlja skrajno neetično in obsojanja vredno dejanje.

Na podlagi navedenega in ob upoštevanju načela ničelne tolerance, ki mu pri presojanju vseh oblik napadov na človeško dostojanstvo sledi NZS, se na podlagi določil 9/2(7)., 24(1)., 29/2. in v povezavi s 26a/1. členom DP, športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviću izreče kazen prepovedi sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah za obdobje šestih mesecev od dneva izreka tega sklepa.

Upoštevajoč navedena dejstva glede ravnanja športnega direktorja NK Maribor, ki ni škodoval le ugledu kluba, katerega športni direktor je, ampak tudi ugledu celotne nogometne družine, disciplinski sodnik pri izreku kazni ni našel nobenih olajševalnih okoliščin.”