Site icon Spletni časopis

Bojan Požar gre na volitve

“Ja. Če bo večina za to glasovala, bo to moja stranka” je Bojan Požar potrdil, da bo v torek na kongresu Lista za Maribor preimenovana v Listo novinarja Bojana Požarja. Požar bo predsednik te stranke. Listo za Maribor je ustanovil nekdanji župan Alojz Križman. To je bila zadnje čase majhna stranka, ki je leta 2016 imela vsega 1.821 evrov prihodkov. S to stranko namerava Bojan Požar tudi na parlamentarne volitve.

Križman prešibal Šarca po članarinah in prispevkih

Leta 2016 je Lista za Maribor Alojza Križmana 260 evrov zbrala s članarinami, 1.562 evrov pa s prostovoljnimi prispevki. Po članarinah in prispevkih je – če primerjamo – odločno prehitela Listo Marjana Šarca, ki ji leta 2016 ni uspelo zbrati niti centa članarin in niti centa prispevkov kogarkoli.

 

Je pa Lista Marjana Šarca leta 2016 dobila 39.371 evrov dotacij iz občine Kamnik, ki jo je vodil Šarec in je v celoti zato po zadnjih dostopnih podatkih  finančno nekaj močnejša od Liste za Maribor.

Na kongresu Liste Za Maribor bo v torek odločeno le o novem imenu vodstva stranke, o novem predsedniku Bojanu Požarju, kandidatna lista za parlamentarne volitve pa še nastaja, je pojasnil Požar.

“Lista za državni zbor bo pravočasno vložena. Delam na tem. Kandidatov pa zdaj še ne morem razkriti,”  je za Spletni časopis povedal Požar.

Kaj je bila Lista za Maribor?

Za vodenje stranke bodo – kot je še povedal Požar – ob njem kandidirali posamezniki, ki niso znani v politiki, so pa uspešni v svojih poklicih ali okoljih, denimo Jurij Kranjc.

V zadnjem poslovnem poročilu o listi za Maribor piše:

“Lista za Maribor LMB, je samostojna in ideološko neodvisna politična stranka, ki deluje na območju Slovenije, prvenstveno na območju Mestne občine Maribor in si v okviru političnega sistema parlamentarne demokracije prizadeva za uveljavitev pogojev za gospodarsko uspešen, socialno uravnotežen ter naravi prijazen razvoj Mestne občine Maribor in Slovenije.”

Preglednica, koliko denarja so s prostovoljnimi prispevki zbrale stranke leta 2016 je takšna:

 

 

Exit mobile version