Site icon Spletni časopis

Sta OKS in RTV SLO generalna krivca za odstop Jakova Faka?

“Dejansko si je vodstvo OKS dovolilo nedopustno – svoje delo, svojo odgovornost, je prevalilo na državljane. V urejenih in odgovornih krovnih reprezentančnih kolektivih po celem svetu vodilni določijo vloge kapetanov, zastavonoš in podobnih vodilnih mest v ekipah, v edinem drugem primeru ta izbor kapetana ali zastavonoše, opravijo izbrani tekmovalci ekipe med seboj in vodilni potem predstavijo javnosti te odločitve.

Sam si ne predstavljam, da bi javnost izbirala recimo kapetana naših reprezentančnih rokometašev, košarkašev, nogometašev ali katerega drugega športa. Odgovorni kadri teh organizacij so pač tam zato in zgolj zato, celo dobro plačani, da svoje strokovne izbore predstavijo javnosti, javnost pa potem ocenimo skozi prikazano ali smo z izborom zadovoljni ali pak ne, ali zahtevamo zamenjavo ali pak ne. Najboljše da začnemo javnost z glasovanjem izbirati še tekmovalce, ki bi zastopali našo reprezentanco na teh ZOI ali igralce v vseh ostalih športih, pa OKS sploh ne rabimo”

To je med drugim zapisal Don Marko M.

Spletni časopis občasno priporoča izstopajoče zapise na spletu.

Članek je subverziven, ker pokaže, kako veliki mediji, ki pišejo o Faku, nekritično prepisujejo propagandna sporočila olimpijskega komiteja in tolčejo po svojih bralcih in samih sebi in to celo z očitki o netenju nacionalne nestrpnosti.

Ljudje pa začudeno iščejo, kje so to mediji našli in zakaj v člankih ni navedeno, kateri mediji in posamezniki so netili sovraštvo. Kar je precej pomembna informacija.

Morda bi morali pogledati proti vrhu organizacije, ki je s svojim ravnanjem sam sprožil dogajanje, zdaj pa zanj obtožuje druge.

Kaj menite o ozadju lahko odgovorite v spletni anketi (dovoljene so največ tri izbire, ker je krivcev lahko več) :

Kdo je kriv, da Jakov Fak ne bo nosil slovenske zastave?

View Results

 Loading ...

Priporočam branje na povezavi:

 

Povezava http://donmarkom.blog/2018/01/26/oks-in-rtv-slo-generalna-krivca-za-odstop-jakova-faka-od-kandidature-zastavonose-na-oi/

V anketi javne televizije se je Jakov Fak odrezal tako:

Odzivi bralcev pa so bili – seveda – zelo raznoliki. Denimo takšni:

Več jih najdete na povezavi:

http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/izberite-zastavonoso-fak-robar-ali-fabjanova/443921#comments

Exit mobile version