Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Fake news – Lažnive novice: Knjiga tudi v elektronski obliki

(Last Updated On: 05/12/2017)

V času, ko so tiskarski stroji še tiskali knjigo Fake news – Lažnive novice, ki sem jo napisal o dogajanju in tudi o zlorabah tiskanih in elektronskih medijev v Sloveniji, je Evropska komisija sprožila javna posvetovanja o lažnih novicah in dezinformiranju na spletu. Proučevanje in predstavljanje dogajanja v medijih, tudi manj svetlih plati, je del poslanstva Spletnega časopisa, ki ga berete.

Knjiga je že natisnjena in jo lahko kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino prebrati na povezavi.

Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija, za apple. “Snamete” jo lahko na povezavi:

Tiskana in digitalna izdaja je dostopna tudi na povezavi preko založnika na posnetku spodaj:

Fake news kot evropski problem

Iz Bruslja so napovedali ustanovitev posebne strokovne skupine na visoki ravni, v kateri bodo zastopani akademski krogi, spletne platforme, informativni mediji in organizacije civilne družbe, da bi oblikovali strategijo EU zoper širjenje lažnih novic, ki bo predstavljena naslednje leto spomladi. To so pojasnili z:

„Širjenje novic po internetu, namenjenih zavajanju bralcev, postaja vse večja težava za delovanje demokracij, saj vpliva na to, kako ljudje dojemajo realnost. Sodeč po raziskavi Eurobarometer, objavljeni 17. novembra 2016, so evropski državljani zaskrbljeni glede neodvisnosti medijev in raven zaupanja v medije je nizka. Evropski parlament je junija 2017 pozval Komisijo, naj temeljito analizira stanje in pravni okvir glede lažnih novic ter preveri možnost zakonodajnega ukrepanja za omejitev njihovega širjenja. Komisija je pobudo proti lažnim novicam uvrstila med prednostne naloge in vključila v delovni program za leto 2018.”

Predstavitev na knjižnem sejmu

Knjiga o temnejših plateh informiranja v Sloveniji bo predstavljena  v četrtek zvečer v Cankarjevem domu, ko bo v okviru knjižnega sejma potekal pogovor z naslovom: „Fake news – Lažnive novice“.

Kar je naslov moje knjige.

Če vas zanima, vabljeni v Cankarjev dom v četrtek zvečer.

 

(Visited 1.635 times, 5 visits today)
5 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.