Spletni časopis

Normi M. Korošec: Zgodovine ne popravljam kar tako

(Last Updated On: 01/08/2017)

Norma M. Korošec je nezadovoljna, ker za nazaj nisem popravil poimenovanj njene stranke v tekstih, kar je zahtevala. To ponovno zahteva. Na opozorilo iz Stranke Aleša Primca, ki sem ga objavil na spletnem časopisu, da ne smem uporabljati kratice GOD za poimenovanje njihove nove stranke, uradno kratice sploh nimajo, se je odzvala z:

„Videla sem, da ste iz mojega prejšnjega sporočila naredili članek na vaši spletni strani. Še vedno pa niste popravili našega naziva GOD v članku Vlada s 97.000 evri v referendumsko kampanjo za 2TDK. To čim prej storite in nehajte zavajati volilce z napačnimi imeni. Prav tako se mi zdi brezpredmetno, da za poimenovanje naše stranke sprašujete bralce vašega portala. Naše ime ni nekaj, kar se bo skupina bralcev odločila, ampak je že jasno določeno, kot vam je v komentar napisal g. Marvin Šulin. Prosim, da upoštevate naše zahteve po pravilnem poimenovanju. Sprejemljivo: Glas za otroke in družine, ZA OTROKE! Ne sprejemljivo: Glas, GOD in vse ostalo“

[wp_ad_camp_3]

Fotografija FB profila Norme M. Korošec. Fotografija je uporabljena tudi kot naslovna.

Bralcev spletnega časopisa v anketi nisem spraševal  o tem, ali upoštevati zahtevo Norme M. Korošec. Spraševal sem jih raba kakšne oznake za novo stranko v spletnem časopisu bi jim bolj ugajala. Večina je polnoletnih in vsi so dovolj pametni, da razumno odgovarjajo. Slaba polovica od sto desetih, ki so se doslej odzvali, se je strinjala, da je primerno uporabljati skrajšano ime Za otroke!.

A slabi četrtini je čisto všeč kratica God. Do tega imajo vso pravico in, če bi bil sam na mestu predstavnice za stike z javnostjo neke stranke, se v to ne bi vtikal.

Za nazaj ne gre

[wp_ad_camp_2]

Upošteval bom večinsko mnenje bralcev portala. Poslej.
Za nazaj pa tekstov ne bom spreminjal. Ne bi bilo pošteno. Deloma pa je celo nemogoče. Denimo, ko sem povzemal javnomnenjske raziskave, ko so te merile tudi, koliko ljudi bi glasovalo za stranko s kratico GOD. Agenciji Parsifal nisem jaz določil imen. Glasovanje je potekalo kot pač je. Napačno poimenovanje je bilo uporabljeno v dobro veri, da je pravo in brez slabih namenov.

Prav je, da se to vidi. Nobenega razloga nimam, da bi to napako prikrival in spreminjal zgodovino.

Norma M. Korošec, ne pretiravajte z zahtevami.

[wp_ad_camp_3]

Kakšno poimenovanje bi bilo primerno, lahko še vedno tudi glasujete.

Kakšno oznako uporabiti za novo stranko Aleša Primca?

View Results

 Loading ...
Exit mobile version