Interpelacija: Erjavec poziva Kolar Celarčevo k odstopu

„Pozivamo ministrico naj sama odstopi,“ je po že drugi zahtevi SDS, da mora parlament razpravljati o delu ministrice za zdravje  Milojke Kolar Celarc (SMC), povedal predsednik stranke Karl Erjavec po današnjem srečanju vrha druge največje vladne stranke v gostišču Livada. Erjavec ocenjuje, da odstop ministrice ne bo ogrozil politične stabilnosti in ne bo pomenil padca vlade.

Bo vlada dala sto milijonov že letos?

Erjavec je opozoril, da se o stanju v zdravstvu pogovarjajo tudi v koaliciji, ker so težave številne in velike, od izgub, ki se kopičijo in nezadovoljstva z zakonskimi rešitvami, ki jih ponuja ministrica.  Kolar Celarčeva je v vladi v zadnjih dneh zahtevala, da bi za bolnišnice v proračunu našli več kot sto milijonov evrov dodatka.

“Če bo denar zagotovljen je to le gašenje požara in to hudo gašenje požara, je o dodatnem denarju povedal predsednik odbora za zdravje Tomaž Gantar, ki je predlog sicer komentiral z besedami: „Dobro jutro.“


Mislim, da vlada prav veliko izbire ne bo imele, morala bo zagotovi več kot sto milijonov dodatka  za delovanje bolnišnic, je med drugim ocenil Gantar.
Erjavec pa je povedal, da bo pri Kolar Celarčevi pomembno tudi, kakšen bo odziv predsednika vlade, ki jo je pri prvi interpelaciji močno podprl. „Sam jo še enkrat pozivam, naj res premisli, ali je smiselno, da nadaljuje svoje delo ob takšnem splošnem nezadovoljstvu, je dejal Erjavec, ki je napovedal, da bo del poslancev Desusa interpelacijo zanesljivo podprl.

Več o interpelaciji, o kateri bo državni zbor razpravljal septembra:

SDS v manj kot letu drugič interpelira Kolar Celarčevo