Site icon Spletni časopis

Tri meritve: SDS povsod na vrhu, razlike pa velike

Po Planetu in TV Slovenija je svojo raziskavo včeraj objavil še POP TV.

Vrstni red je spet drugačen kot pri raziskavah, katerih rezultat je bil objavljen pred tednom. Že prejšnji raziskavi sta pokazali zelo različno »javno mnenje«: podrobneje so razlike: tukaj.


Skupno vsem raziskavam je le, da je na prvem mestu SDS Janeza Janše. Po raziskavi, katere rezultate je objavil Planet TV, največje vladne stranke SMC, ki jo vodi Miro Cerar, sploh ni med prvo trojko. Po raziskavah javne televizije in POP TV je SMC na drugem mestu, pri obeh pa v prvi trojki ni opozicijske Združene levice. Le po rezultatih raziskave, ki jo je nazadnje objavil POP TV, je med tremi največjimi Desus Karla Erjavca.

Prve tri stranke po raziskavi Ninamedie, rezultat je pred dobrim tednom objavila TV Slovenija, so SDS Janeza Janše, SMC Mira Cerarja in SD Dejana Židana. Po hkrati objavljeni raziskavi Episcentra za Planet TV, je vrstni red: SDS Janeza Janše, SD Dejana Židana in ZL, ki nima jasnega predsednika, saj gre za koalicijo več strank. Po raziskavi Mediane Pulse za POP TV to nedeljo pa je na vrhu SDS Janeza Janše, sledita pa SMC Mira Cerarja in Desus Karla Erjavca.

Raziskave javnega mnenja so le kazalnik dogajanja, ki pa ni posebej natančen.

Vrsta volitev je pokazala povsem drugačne rezultate od meritev pred njimi.

 

Exit mobile version