Site icon Spletni časopis

Janša: Takšne sodnike sami imejte. Mi tega ne priznavamo

»Na čelo vrhovnega sodišča, rednega sodstva se je imenoval človek, ki je izrekel zadnjo smrtno kazen v bivši Jugoslaviji, človek, ki je odobraval agresijo na Slovenijo in človek, ki je sodno potrjeval nezakonite ogabne umore na meji med Slovenijo in Italijo. Civilistov,« je pred odločanjem, ko so Damijana Florjančiča nocoj izvolili za šefa vrhovnega sodišča, o imenovanju Branka Masleše pred sedmimi leti dejal predsednik SDS Janez Janša.

Takšni sodniki naj sodijo vam

Nadaljeval je , da je po šestih letih ugled slovenskega sodstva najnižji v Evropi, manj kot četrtina Slovencev zaupa sodstvu, zaupajo mu samo še tisti, ki so v njem zaposleni, pa tisti del politike, ki ima od tega koristi, je ocenil.

Stranka je to izjavo uporabila tudi na spletnih omrežjih.

Danes se koruptivno človeku, ki je pomagal ukrasti volitve, podeljuje nagrada, je nadaljeval Janša in dodal, da je dogajanje koruptivno od samega začetka do konca. O izvolitvi Florjančiča je še povedal: »To današnje imenovanje ni legitimno, je pa koruptivno, dokazljivo koruptivno. Take sodnike sami imejte. Naj sodijo vam, mi tega imenovanja ne priznavamo, ni legitimno.«

Klemenčič: Je to vse?

Pravosodni minister Goran Klemenčič je pred tem Janševim pojasnilom, zakaj bo glasoval proti Florjančiču, o protestih iz SDS proti kandidatu, ki ga je predlagal, dejal:

“Večkrat je bilo danes povedano, da je bil nekdo zaprt po krivem. V tej dvorani sedijo ljudje, ki so dvignili roko za zakon o prekrških, zaradi katerega je zaradi uklonilnega zapora sedelo v zaporu preko deset tisoč Slovencev, državljanov Slovenije, ki je bil kasneje spoznan za protiustavnega. V tem državnem zboru je za časa vlade Janeza Janše bil sprejet zakon o elektronskih komunikacijah, zaradi katerega so se dve leti hranili vsi telekomunikacijski podatki milijona in pol slovenskih državljanov. Nezakonito, protiustavno.  Zato prosim, nihče ni brez greha. In danes, glejte, vi se lahko na glavo tam postavite. Zdaj pač zamahujete z roko. Ampak, še enkrat povem, če je vse, kar ste lahko našli, ob vsej vaši nesporno precej sposobni obveščevalni službi, to, da je Florjančič sodeloval v procesu Patria, je to odličen kandidat.”

V zadnjem delu, ko poslanci pred glasovanjem pojasnjujejo, kako bodo glasovali, predstavniki vlade več nimajo pravice govoriti in zato Klemenčič povsem neposredno na očitke Janše ni  odgovoril.

Exit mobile version